Parteneri:

Hamlet în sos picant

după Aldo Nicolaj

Castelul Elsinore, dar nu în sala tronului, în bucătăria regală unde masterchef-ul Froggy drege, din polonic, cuțite și pahare, tragedia prințului danez bântuit de himere; ba chiar, pentru mai mult efect, din gelozie și amor rănit, îmbracă armura bătrânului Hamlet. În bucătărie sfârâie purcelușii de lapte, se fezandează mistrețul în putină de stejar, se coace la foc domol budinca de porumbel a la Pericle, se perpelește Limba de vacă marinată a la Tutankhamon. Bucătăria ajunge câmp de bătălie - ce-i drept, în sânge e doar friptura… restul e picanterie.

Teatrul Național vă invită la cel mai condimentat spectacol al stagiunii!
Premiera “Hamlet în sos picant” după Aldo Nicolaj desfășoară o panoplie de situații comice savuroase pe canavaua unei piese-reverie mustind umor (pe alocuri negru). Ați ghicit, acțiunea are loc la Castelul Elsinore, însă nu în sala tronului, ci în bucătăria regală unde master –șeful Froggy drege, din polonic, cuțite și pahare, tragedia prințului danez bântuit de himere; ba chiar, pentru mai mult efect, din gelozie și amor rănit, îmbracă armura bătrânului Hamlet. Pentru cunoscătorii textul original, trama re-elaborată și re-inventată cu mijloacele teatrului absurdului, e cel puțin curioasă și incitantă. În plus, voioasa montare diriguită cu mână fermă de Alexandru Cozub prilejuieşte spectatorilor reîntâlnirea cu actorii de prim rang ai scenelor din Moldova: Petru Hadârcă, Angela Ciobanu, Diana Decuseară, Dan Melnic, Ghenadie Gâlcă, Margareta Pântea, Iurie Focșa, Mihai Zubcu, Alexandru Pleșca. Expresiv şi ghiduș, ansamblul artistic melanjează uluitor magia muzicii, cinismul duios, acrobaţiile sentimentale şi rostirea plină de farmec; ca într-o oglindă strâmbă, luminile rampei revelează nebănuite caracteristici ale eroilor shakespearieni, nimic nu este ceea ce pare; Hamlet, Gertrude, Claudius, Laert sunt împinși în plan secund sau chiar complementar, în avanscenă sfârâie bucatele și se pregătește ceva…
Bucătăria ajunge câmp de bătălie – ce-i drept , în sânge e doar friptura… restul e picanterie.Publicul e poftit să se prindă cu gust în această farsă surprinzătoare.

Video prezentare:

Regie: Alexandru Cozub
Scenografie: Iurie Matei
Costume: Tatiana Popescu

Spectacol nerecomandat tinerilor sub 16 ani.

Data premierei:
30 Noiembrie 2020
Sala Mare
Durata spectacolului:
1h 55min / Pauză: Nu
Sala:
Sala Mare
Genul:
Comedie

Distribuția:

Froggy – Petru Hadârcă
Cathy – Angela Ciobanu
Inge – Diana Decuseară
Breck – Dan Melnic
Hamlet – Ghenadie Gâlcă
Regina – Margareta Pântea
Horațio – Iurie Focșa
Laert – Mihai Zubcu
Grunter, Elios – Alexandru Pleșca / Igor Babiac

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.