În largul mării

de Slawomir Mrozek

Trei politicieni naufragiați în largul mării (neincluzând poștașul). Fac circ, după vocație, dar simt tot mai tare că le lipsește pâinea. Unul din ei e ca și mâncat, doar că nu se decid care. Aici începe campania electorală pentru felul doi. Vizionare plăcută și poftă mare!

„Scena înfățișează o plută în largul mării. Trei naufragiați în costume negre, elegante, în cămăși albe”, menționează Sławomir Mrożek în didascalii, de aici pornind aventura unor personaje fantasmagorice, cu trăsături burleşti, hiperbolizate, dar care totuşi sunt rupte din realitate. Grasul (Emil Caju), Slabul (Anatol Durbală) și Mijlociul (Petru Oistric) au cravate înnodate impecabil, iar în buzunarele de la piept, batiste sclipitor de albe. După o perioadă petrecută pe plută fără breakfast-uri, coffee break-uri, prânzuri, cine copioase ori frugale, decid să se mănânce unul pe altul, pe rând. O decizie firească. Dar cine va fi primul sacrificat-înfulecat? Începe vânătoarea reciprocă ce include manevre, viclenii, ticăloșii deghizate, dezbateri, discursuri, chiar și o procedură de vot. Bineînțeles, fraudată.

Video prezentare:

Scenografie: Iurie Matei
Costume: Ecaterina Mihalachi
Sala Mare
Durata spectacolului:
1h 20min / Pauză: Nu
Sala:
Sala Mare
Genul:
Comedie, Tragicomedie

Distribuția:

Grasul – Emil Gaju
Mijlociul – Petru Oistric
Slabul – Anatol Durbală
Poștașul – Valentin Zorilă

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.