Familia TÓT

de Istwan Orkeny

Rolul decisiv în toată povestea asta îi revine poștașului, care pare să le aranjeze pe toate, mai ales destinele eroilor, după bunul plac. El decide ce cale trebuie să ia scrisorile, mai ales că tocmai revine de la o recuperare nu tocmai reușită din sanatoriul de nebuni. Și, așa cum o dirijează, tot astfel o și încheie - colorata poveste a familei Tot.

“Familia TOT” – o comedie cu accente dramatice, unde în rol principal îi veți regăsi pe un poștaș căruia îi place să mai joace corespondeța, un maior care se crede detectiv și o simpatică, răbdătoare familie.

Maiorul este musafirul deocheat care vine în vizită la familia Tot, aducând cu el fricile de a fi trimis în altă lume de o bombă și ieșirile de om nebun care consideră că toată lumea trebuie să i se supună. Totuși, dragul pentru confecționarea cutiilor de carton îi va pune în evidență partea sensibilă. De aici înapoi la nebunie însă nu e decât un singur pas.

Domnul Tot, prin echilibrul care-l caracterizează, încearcă să îi facă față. E capul familiei, ofițer de pompieri și om respectat în sat – toate astea îndemnându-l să suporte vizita și ordinele neplăcutului oaspete.

Pereche Domnului Tot îi este Mariska, o mamă care, prin binevoință și răbdare față de maior, vrea să își ajute fiul de pe front. Aliată și mare susținătoare îi este Agika, fetița familiei, care, în pofida vârstei sale, înfruntă și ea, frumos și calm, stările musafirului.

Rolul decisiv în toată povestea asta însă îi revine poștașului, care pare să le aranjeze pe toate, mai ales destinele eroilor, după bunul plac. El decide ce cale trebuie să ia scrisorile, mai ales că tocmai revine de la o recuperare nu tocmai reușită din sanatoriul de nebuni. Și, așa cum o dirijează, tot astfel o și încheie – colorata poveste a familiei Tot.

Vă așteptăm cu drag la un nou specacol de excepție al Teatrului Național „Mihai Eminescu”!

Premii:

2015, Chișinău; Gala Premiilor UNITEM – Cel mai bun spectacol

2015, Chișinău; Gala Premiilor UNITEM – Cel mai bun rol feminin plan secund – Diana Decuseară

Video prezentare:

Regie: Alexandru Cozub
Scenografie: Iurie Matei
Costume: Lucia Covali
Selecție muzicală: Alexandru Târșu

Sala Mare
Durata spectacolului:
2h 25min / Pauză: Da
Sala:
Sala Mare
Genul:
Tragicomedie

Distribuția:

Tot – Ion Mocanu
Maiorul – Vitalie Drucec
Maroșca, soția lui Tot – Angela Ciobanu
Aghica – Diana Decuseară
Poștașul – Ghenadie Gâlcă
Tomaji Parohul – Alexandru Pleșca
Cipriani Profesorul – Nicu Suveică 
Gezane, femeie de proastă educație – Doina Severin
Doctorul – Alexandru Pleșca

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.