Povestea acelor oameni care intr-o seara s-au adunat in jurul unei mese

Radu Iacoban

Spectacol-invitat în cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale Românești, ediția a VI-a.

Trăim vremuri noi, în constantă, continuă și, adesea, neașteptată schimbare. Suntem bombardați de informații atât de diverse încât devine din ce în ce mai greu să le procesăm clar și obiectiv. Cu ajutorul vitezei, comunicarea a devenit în ochii unora eficientă, iar pentru alții – săracă. Paradoxal, ambele tabere par să aibă dreptate. Având ca premisă convingerea că, dincolo de orice abordare, cea mai bună formă de comunicare rămâne povestea, spectacolul Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese este un exercițiu de imaginație care pornește de la istoria unei familii compuse – la fel ca mare parte dintre familii – din membri arhetipali. Un tată, o mamă, o fiică și o bunică, împreună cu mătușa și viitorul ei soț, se reîntâlnesc cu ocazia întoarcerii fiului risipitor. Revenirea – ca element declanșator – oferă cadrul perfect pentru destăinuiri, demascări și construcție dramatică, oferind spectatorilor posibilitatea să „vadă” direct în viscerele unei familii în care este posibil să descopere tensiuni, tăceri sau situații pe care le recunosc sau care le sunt familiare. Lucruri despre care tac, deși ar trebui să vorbească. Lucruri despre care se ceartă, în loc să le discute. Lucruri cărora le permit să îi îmbolnăvească, în loc să se vindece de ele. Într-o lume polarizată în care limita dintre dialog și conflict se subțiază tot mai mult, spectacolul Povestea acelor oameni care într-o seară s-au adunat în jurul unei mese își propune să catalizeze valențele benefice ale comunicării, demonstrând că, la fel ca în viață, nimic nu e axiomatic, există dreptate pentru toată lumea, este loc de ură, dar și de iubire, de frustrare, dar și de contemplare. De tristețe, dar și de mult râs. Uneori chiar în hohote.

link la pagina spectacolului: http://ro.tntimisoara.com/povestea-acelor-oameni-care-intr-o-seara-s-au-adunat-in-jurul-unei-mese/

Video prezentare:

Scenografia: TUDOR PRODAN

Sound design: SEBASTIAN HAMBURGER

REGIA ARTISTICĂ: RADU IACOBAN

Durata spectacolului:
2 h / Pauză: Nu
Sala:
Sala Mare
Genul:
Tragicomedie

Distribuția:

Mama: CLAUDIA IEREMIA

Tatăl: ROMEO IOAN

Bunica: ION RIZEA

Fiul: ANDREI CHIFU

Fiica: MĂLINA MANOVICI

Mătușa: ALINA ILEA

Unchiul: MATEI CHIOARIU

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.