O mie de îngeri

de Luminița Țâcu

Spectacol-invitat în cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale Românești, ediția a VI-a.

Spectacolul este o producție a Centrului de Arte COLISEUM în parteneriat cu Teatrul Național Mihai Eminescu și susținut de Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice și face parte din proiectul Lecția Deschisă la tema violenței și bullyingului.

„Perioada pandemiei a schimbat foarte mult procesul educațional și i-a expus pe copii la mai multe riscuri online, printre care bullyingul, fenomen care trebuie explicat copiilor și tinerilor pentru a-l putea evita și raporta. Suntem cu toții diferiți și prin aceasta suntem deosebiți, unici. Fiecare copil/elev ar trebui să se simtă bine acolo unde se află, atât în instituția de învățământ, cât și în afara acesteia, inclusiv în mediul online. Prin aceste spectacole educaționale ne dorim să sensibilizăm comunitatea educațională la subiectul violenței și bullyingului și sperăm că își vor atinge scopul”, a menționat consultantul principal al direcției Învățământ General al MECC Angela Prisăcaru.

„Școlile trebuie să fie un spațiu sigur pentru copii și nici un elev nu ar trebui să se teamă să meargă la școală. Nici un copil nu ar trebui să creadă că bullyingul este un status quo acceptat. Vrem să informăm copiii, adolescenții, tinerii, profesorii, psihologii școlari, dar și părinții despre fenomenul fenomenul de bullying, despre cauzele și efectele acestuia. Ne dorim să determinăm acțiunile comune și rolurile pe care trebuie să le avem cu toții în abordarea problemei. Prin acest proiect, facem apel la întreaga societate să ia atitudine  și să întreprindă măsuri pentru a pune capăt bullyingului în școală și societate”, a declarat reprezentantul de țară Unicef Maha Damaj.

Teatrul a fost din toate timpurile o instituție de importanță majoră în istoria și cultura unei națiuni. Cultura înseamnă Artă + Educație. Teatrul educațional este o componentă esențială a întregului proces de educație a noilor generații”, a menționatMihai Fusu, actor, regizor, dramaturg, profesor și producător de teatru.

Video prezentare:

Concept și director de proiect: Mihai Fusu
Scenariu și regie: Luminița Țâcu
Scenografie: Ana Cebotar
Video: Ian Onică
Coregrafie: Cătălina Budu

Spectacol nerecomandat tinerilor sub 12 ani.

Durata spectacolului:
1h 15min / Pauză: Nu
Sala:
Sala Studio
Genul:

Distribuția:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.