Jocuri in curtea din spate

de Edna Mazya

Spectacol-invitat în cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale Românești, ediția a VI-a.

Edna Mazya nu doar că reface procesul unui eveniment extrem de violent din viața unor tineri, dar analizează și mecanismele psihologice care au permis producerea lui.

„Jocuri în curtea din spate” este un spectacol despre cruzime, o radiografie a psihicului adolescentin, o poveste despre patru băieți și o fată care trăiesc ultima lor zi de libertate, de copilărie, de nevinovăție. Ultima zi fără consecințe!

Piesa s-a bucurat de un succes enorm atât în Israel, cât și în alte țări în care a fost montată, mai ales pentru că transpune o poveste adevărată, a procesului agresorilor în cazul unui viol asupra unei adolescente de 14 ani, întâmplat într-o comunitate rurală din nordul țării. Cazul i-a șocat pe israelieni, iar achitarea inițială a făptașilor a declanșat proteste masive în toată țara. Publicitatea din jurul procesului a determinat mai multe femei să capete curaj și să raporteze diverse forme de agresiune ținute sub tăcere.

link spectacol:  http://www.teatruldestatconstanta.ro/spectacol/jocuri-in-curtea-din-spate

Video prezentare:

Regia/Directed by: DIANA MITITELU

Scenografia/Set design: RĂZVAN BORDOȘ

Lighting design: ALEXANDRU BIBERE & CRISTIAN NICULESCU

Durata spectacolului:
1h 10min / Pauză: Nu
Sala:
Sala Studio
Genul:
Dramă, Tragicomedie

Distribuția:

CRISTIANA LUCA/ ECATERINA LUPU: DVORI MAHNES / PROCUROARE/PROSECUTOR

ANDREI BIBIRE: ASAF/AVOCAT/LAWYER

THEODOR ȘOPTELEA: SELA/ AVOCAT/ LAWYER

CĂTĂLIN BUCUR: GIDI/AVOCAT/ LAWYER

ȘTEFAN MIHAI: ȘMULICK/AVOCAT/LAWYER

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.