„Teatru Românesc la Chișinău, București și Iași”

11 Ianuarie 2022
În perioada 15-27 ianuarie 2022, ca parte a proiectului „Teatru Românesc la Chișinău, București și Iași”, lansat întru celebrarea unui secol de activitate a Teatrului Național „Mihai Eminescu” și în memoria marelui om de cultură Ion Caramitru, se va efectua un turneu la București și Iași.

Iată care este programul artistic:

La Teatrul Național „Ion Luca Caragiale”, București:

  • 15 ianuarie 2022, 19:00, Sala Mare – Ion Caramitru, cu prilejul zilei Culturii Naționale vom participa la un spectacol de omagiere a Poetului Nepereche Mihai Eminescu, a centenarului de activitate a Teatrului Național Mihai Eminescu și a centenarului de la înființarea Operei Naționale din București, eveniment la care spre bucuria marelui public își vor etala talentele cei mai străluciți artiști ai celor trei instituții de cultură participante: Teatrul Național „Mihai Eminescu”, Chișinău, Teatrul Național „Ion Luca-Caragiale București” și Opera Națională din București.
  • Pe 16 ianuarie 2022, 19.00, Sala Studio, – spectacolul „Hamlet în sos picant” de Aldo Nicolaj, regia Alexandru Cozub, spectacol în care bucătăria devine câmp de luptă! Ce-i drept, în sânge e doar friptura, restul e picanterie.

La Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, Iași:

  • Pe 23 ianuarie 2022, 19:00, Sala Mare, spectacolul „Hamlet în sos picant” de Aldo Nicolaj, regie Alexandru Cozub
  • Pe 24 ianuarie 2022, 19:00, Sala Mare, spectacolul “Istoria comunismului povestită pentru bolnavii mintal” de Matei Vişniec, regie Cristian Hadji-Culea, recompune fresca unei epoci îngrozitoare despre care se ştie doar foarte, foarte puțin: personaje cu chipuri mohorâte și surmenate iau în colimator delirul societăţii totalitare şi schizofrenice, debilismul dogmelor ideologice, falsurile formei sofisticate de utopie, acea oroare travestită, ”comunismul cu față umană”.

Pentru detalii suplimentare vă rugăm să vă adresați Doamnei Veronica Soltan, Secretar de presă al Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, telefon: 067 437 407, la casele teatrului, telefon: 022 22 11 77 și să consultați resursele electronice ale teatrului: site-ul www.tnme.md și pagina noastră de facebook www.facebook.com/Teatrul.Mihai.Eminescu.MD