Monedă comemorativă dedicată celor 100 de ani de la inaugurarea TNME

11 Septembrie 2021
Începând cu 10 septembrie 2021, Banca Națională a Moldovei pune în circulație ca mijloc de plată și în scop numismatic o monedă comemorativă, cu valoarea nominală de 100 de lei, dedicată celor 100 de ani de la inaugurarea Teatrului Național din Chișinău, acum Teatrul Național „Mihai Eminescu.

Moneda din argint are valoarea nominală de 100 lei și un  tiraj de 300 unități și va completa seria „Evenimente istorice”. Moneda comemorativă, ambalată în capsulă de metacrilat transparent și cutie de prezentare, este însoțită de un certificat de autenticitate, redactat în limbile română și engleză, semnat de guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei.

Clădirea Teatrului Național „Mihai Eminescu”, construită în anii 30 ai secolului al XX-lea, are statut de monument de artă, arhitectură și istorie de însemnătate națională, inclus, la inițiativa Academiei de Științe a Moldovei, în Registrul monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat.

Monedele comemorative emise de Banca Națională se comercializează prin intermediul băncilor licențiate din Republica Moldova.