100 de ani de la înființarea Teatrului Național „Mihai Eminescu” – sub egida Președinției Republicii Moldova

15 Ianuarie 2021
De Ziua Culturii Naționale, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat la spectacolul omagial „Al meu nume o să-l poarte…”, dedicat poetului nepereche Mihai Eminescu.

Doamna Maia Sandu le-a adresat colaboratorilor acestei instituții legendare felicitări cu prilejul aniversării și al Zilei Naționale a Culturii, care este marcată astăzi, menționând că este o zi prin care onorăm atât moștenirea noastră culturală, cât și talentul, munca și creativitatea artiștilor, cu care avem bucuria să împărțim aceleași timpuri.

Emoționant și important pentru artiști și oamenii de cultură a fost mesajul de solidaritate și încredere transmis de Excelența Sa:

„Situația a fost împovărată de pandemie, lipsa spectatorilor și a audienței având o valență nu doar financiară, ci și sufletească. Cu atât mai mult, însă, avem nevoie unii de alții și voi merge ori de câte ori voi avea ocazia la teatru, la expoziții sau la concerte, pentru a ne împlini spiritual”.

Președinta Republicii Moldova a comunicat decizia de a lua sub egida prezidențială evenimentele dedicate jubileului de 100 de ani de la înființarea Teatrului Național „Mihai Eminescu”. Este o expresie a „respectului și recunoștinței față de cei care făuresc identitatea culturală a țării și a neamului” a menționat doamna Maia Sandu.

Suntem nespus de bucuroși, recunoscători, plini de speranță și dornici de a realiza proiectele artistice pe care ni le-am propus. Avem nevoie cu toții de sărbători pentru inimă și spirit.