Spectacolul-lectură „WATCH DOGS” în cadrul ATELIERLUI DE DRAMATURGIE CONTEMPORANĂ

Miercuri 7 octombrie 2020, ora 18.00, la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, în Sala Studio „Valeriu Cupcea”, va avea loc spectacolul-lectură: 
Watch dogs,  autorul textului Lucian Băleanu.

Spectacolul-lectură,  ghidat de regizorul Vitalie  Drucec, este realizat împreună cu actorii: Petru Oistric, Ana Bunescu, Nicolae Suveică, Alexandru Pleșca, în cadrul ATELIERULUI  DE DRAMATURGIE CONTEMPORANĂ – 2020, susținut financiar de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în cadrul Programului de proiecte culturale desfășurate de organizațiile necomerciale pentru anul 2020, organizat de Fundația „Memoriile artei” în colaborare cu Teatrul Național „Mihai Eminescu”.

LUCIAN BĂLEANU a absolvit liceul „Ion Creangă” din Chișinău, a urmat studiile la   Facultatea de Litere a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj.  Doctor în filologie, cu o teză despre timp și universul personajelor lui Mircea Eliade, a acumulat o bogată experiență (25 de ani)  în calitate de cadru didactic la Colegiul Național „A. T. Laurian” din Botoșani și de secretar literar la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani (2002–2011). A fost prezent  în presa literară din România cu articole, eseuri, recenzii și traduceri. A debutat în dramaturgie în 2019, cu piesa Casting, casting, casting..., montată pe scena de  la Botoșani.  În septembrie 2020  spectacolul, s-a jucat în premieră  la Teatrul „Juozas Miltinis” din Panevežys, Lituania.  

VITALIE  DRUCEC, actor și regizor, discipol al Şcolii Superioare de Artă Teatrală  „Boris Şciukin” de pe lângă Teatrul Academic de Stat „E.Vahtangov” din Moscova. 
Se distinge  printr-un palmares regizoral bogat prin diversitatea textelor dramatice și  originalitatea montărilor, din care cităm câteva titluri: Ultima noapte la Madrid, B. McAvera; Lecţia, E. Ionesco; Uşa, M. Vişniec; Storcătorul de fructe, Ilia Cilaki,  Actrițele, J. M. Benet i Jornet;   Buzduganul fermecat, L. Deleanu;  Harap Alb, I. Creangă; The Lucky Strike,  R.Cleveland;  Casa Zoikăi,  M. Bulgakov. A colaborat  cu dramaturgi consacrați de la Chișinău: D. Crudu la spectacolul  Oameni ai nimănui, I. Nechit la  Mi-e frică de Marea Neagră.
 
După reprezentație organizăm o discuție cu participanții la Atelier. 
Intrarea este liberă în limita celor 20 de locuri disponibile,  conform normelor de securitate a sănătății. Pentru a vă aigura prezența aveți posibilitatea să rezervați un loc din timp,  la numărul de telefon: 0 22 226427 sau la adresa de e-mail: memoriileartei@gmail.com.

Vă așteptăm!