Actor

Maestru în Artă

Vasile Zubcu

Născut la 12 Februarie 1948 , or. Nisporeni

Studii:
Institutul de Arte din Chisinau (1969-1973) regie teatru popular.

Filmografie:
Lautarii, Ilie Vilcu, 1971;
Crestaturi spre amintire, episod, 1972;
Dimitrie Cantemir, Arbore, 1973;
Casa parinteasca, Micandru, 1973;
Unda verde, s/m, episod, 1973;
Barbatii incaruntesc de tineri, Boldisor, 1974;
Furtuni de toamna, Ion, 1974;
Mark Twain acuza, episod, 1975;
Pe urmele fiarei, Pavalas, 1976;
O intimplare la festival, episod, 1976;
Povestea lui Fat-Frumos, fratele mijlociu, 1977;
Strategia riscului, f/t ("Ekran""), Kantei, 1978;
Si va veni o zi, episod, 1979;
Vreau sa cint, episod, 1979;
La portile satanei, haiducul,1980;
Casa lui Dionis, f/t, episod, 1980;
Adolescenta, muzicantul, 1981;
Cum sa devii celebru, 1984;
Luceafarul, Mihai Eminescu, "Telefilm - Chisinau", 1986;
Corbii prada n-o impart, 1988;
Durerea,1989 s.a.

 
Premii si diplome:
Maestru in Arta, 1998.