Vă invităm la ATELIERUL DE DRAMATURGIE CONTEMPORANĂ

 Dragii iubitori ai  teatrului!
Relansăm proiectul de spectacole-lectură cu piese inedite ce n-au fost montate  în teatru, la radio, la televiziune sau în cinema. Așteptăm propuneri de texte din partea autorilor la adresa: memoriileartei@gmail.com, în perioada 1 iulie – 1 august 2020.
 
 Proiectul ATELIERULUI  DE DRAMATURGIE CONTEMPORANĂ – 2020, susținut financiar de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în cadrul Programului de proiecte culturale desfășurate de organizațiile necomerciale pentru anul 2020, este organizat de Fundația „Memoriile artei” în colaborare cu Teatrul Național „Mihai Eminescu”.
 
După o pauză de aproape un deceniu, readucem pe agenda noastră culturală  tradiția Atelierelor, în speranța de a reuni (evident respectând distanțele fizice, dar reapropiind spiritele creatoare prin replica dramatică)  treimea generatoare de teatru: autorii – regizorii și actorii – spectatorii.
 
ATELIERUL DE DRAMATURGIE CONTEMPORANĂ își propune să fie un laborator de lucru la textul dramatic, o platformă de discuție despre teatrul contemporan, despre așteptările spectatorilor. Proiectul va aduce în atenția publicului, în general, și în atenția specialiștilor  de artă și teatru, în special, texte dramatice ce încă nu au fost montate (pe scenă, la radio sau TV); prioritate vor avea lucrările scrise de autori debutanți, precum și  cele premiate la nivel național și internațional.  
 
Așteptăm cât mai multe piese!
Pe curând, la Teatrul Național „Mihai Eminescu”!
Vom reveni cu detalii.