Turneu la București și Iași între 20-26 ianuarie

Teatrul Național "Mihai Eminescu" va efectua, în perioada 20-26 ianuarie un turneu la București și Iași, în cadrul ediției a VII-a a proiectului "Teatru românesc la București, Iași și Chișinău". Pe parcursul acestui turneu, pe 21 ianuarie se va juca pe scena Teatrului Național "I. L. Caragiale" din București spectacolul "Cine l-a trezit pe Yorick?" după William Shakespeare în regia lui Alexandru Vasilachi, și pe 22 ianuarie, pe aceeași scenă - spectacolul "Dosarele Siberiei", după memoriile Margaretei Spânu-Cemortan și ale lui Ion Moraru,

regia Petru Hadârcă. Pe data de 24 ianuarie, pe scena Teatrului Național "Vasile Alecsandri" din Iași se va juca spectacolul "Dosarele Siberiei" și pe 25 ianuarie spectacolul "Cine l-a trezit pe Yorick?". 

În baza parteneriatului dintre instituții, teatrul din București și cel din Iași  vor prezenta la Chișinău câteva spectacole în luna martie. Proiectul "Teatru românesc la București, Iași și Chișinău" a fost lansat în 2014, fiind cel mai amplu schimb cultural între instituțiile respective din Republica Moldova și România.