Teatrul Național „Mihai Eminescu”, distins cu Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri”

Error message

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/tnmemd/public_html/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /home/tnmemd/public_html/includes/common.inc).

Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri”, conferită de președintele României, Klaus-Werner Iohannis, Teatrului Național „Mihai Eminescu” a fost înmânată astăzi de ambasadorul României în Republica Moldova, Excelența Sa, domnul Daniel Ioniță, în cadrul unei ceremonii festive restrânse organizată cu ocazia Zilei Naționale a României. Această distincție onorează și pune în valoare activitatea mai multor generații de artiști, care timp de o 100 de ani de existență a acestei instituții, au jucat, au strălucit, au suferit și au ars pe scenă în numele limbii și culturii române. Cu ocazia acestui eveniment important, ne exprimăm recunoștința președintelui României, Klaus Iohannis, pentru înalta prețuire acordată muncii și creației noastre. Le mulțumim tuturor celor care, fiind în funcții de decizie la Institutul Cultural Român, în Ministerul Culturii și în Guvernul României, în cadrul Departamentului românii de pretutindeni, la instituțiile de cultură din România - UNITER, Teatrele Naționale din București, Iași, Sibiu, Craiova, Timișoare, Cluj, la primăriile din aceste orașe precum și la primăriile din Buzău și Brașov, au fost alături de noi, artiștii de la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, și împreună am realizat proiectele noastre teatrale spre bucuria spectatorilor de pe ambele maluri ale Prutului. La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români de pretutindeni