SPECTACOL

PESCĂRUȘUL

de Anton P. Cehov

TEATRUL NAȚIONAL „MARIN SORESCU” CRAIOVA

regia: Yiannis Paraskevopoulos

durata: 2 ore și 40 de minute

CU:

Cerasela Iosifescu, Iulia Colan, Sorin Leoveanu, Vlad Udrescu, Valentin Mihali,

Iulia Lazăr, Adrian Andone, Anca Dinu, Dragoș Măceşanu,

Eugen Titu, Cătălin Vieru.

Decor: Lia Dogaru; costume: Lia Dogaru;

compozitor: Manos Milonakis; light design: Dodu Ispas.

Faimoasa actriță Arkandina sosește în vacanță la moșia de la țară a fratelui său, Sorin, împreună cu scriitorul Trigorin, unde asistă la un spectacol cu o piesă scrisă de Treplev, fiul Arkadinei. În acest spectacol regizat chiar de autorul piesei, joacă Nina, o tânără care locuia pe moșia învecinată și care visează să devină actriță.

Chiar din primul act remarcăm și alte relații între personaje: profesorul Medvedenko o iubește pe Mașa, fiica administratorului moșiei, care este îndrăgostită de Treplev, care la rândul lui o curtează pe Nina. Trigorin este deja celebru, Nina îl admiră și, cunoscându-l se îndrăgostește de acesta.

Ultimul act al piesei se petrece după doi ani, tot în casa lui Sorin, unde aflăm ce s-a întâmplat între timp: Mașa a acceptat căsătoria cu Medvedenko, deși încă îl iubește zadarnic pe Treplev; Nina și Trigorin au locuit pentru un timp, împreuna în Moscova până când el a abandonat-o reîntorcându-se la Arkadina. Nina nu a devenit niciodată o actriță de succes, Treplev a continuat să scrie și să viseze la Nina. După ce au luat cina, toți ceilalți se retrag să joace cărți, iar Treplev este surpins de o vizită neașteptată a Ninei.

 

 
Roluri