SPECTACOL

MIMOZA

de Pierre Chesnot

 

TEATRUL REPUBLICAN MUZICAL-DRAMATIC “B.P. HASDEU"

CAHUL

 

14 SEPTEMBRIE 2016

17.00

 

Sala studio „Valeriu Cupcea” - Teatrul Național „Mihai Eminescu”

 

MIMOZA

după comedia „Pensiune completă” de Pierre Chesnot

regie: Gheorghe Mândru

CU:

Oleg Mereoară, Rodica Ciobanu, Diana Mititelu, Tudor Andriuță, Oleg Cășuneanu, Viorica Leonte, Mana Ciobănică, Sandu Țurcanu, Alina Carp, Cezara Petrioglu,

Aurica Țurcanu, Mihai Țăruș, Constantin Mocanu.

 

Scenografia - Marcel Manoli; muzica – selecție de Stela Botez;

costumele - Elena Secrieru; luminile - Constantin Sârbu; sunetul - Ghenadie Zbârciog.

Elaborată conform tradițiilor demult acceptate ale teatrului de bulevard, piesa Pensiune completă pe care se bazează spectacolul Mimoza, explorează ingenios ilaritatea replicilor și a situațiilor echivoce, propunând spectatorilor un divertisment veritabil, fără intenții moralizatoare sau psihologice. Un regizor de televiziune își vizitează periodic, sub pretextul unor filmări, amanta de pe Coasta de Azur. Soțul amantei, căpitan de submarin, este mereu în misiune.

Suspicioasă, soția regizorului, căreia el îi tot spune că se cazează la inexistentul hotel Mimoza, vine în orașul de pe litoral, determinându-i astfel pe cei doi amanți să transforme vila căpitanului într-o pretinsă pensiune. Faptul are consecințe imprevizibile: la hotel vin printre alții un soț abandonat hotărât să comită un suicid, doi tineri însurăței, un cuplu atras de ispita adulterului rămas neconsumat din cauza eșecurilor sexuale ale partenerului, o prostituată care își ia clienți din rândul... publicului spectator, o lume pestriță, transformată de regizor în trupă de actori implicată într-o filmare mimată, după reîntoarcerea neașteptată de pe mare a încornoratului căpitan de submarin. Amanții scapă basma curată, iar înșelații rămân înșelați, pentru că în teatrul de fraieri se râde, după cum scria un critic, fără milă.

 

 

 

 

 

 

 

 

Roluri