SPECTACOL

MĂRIE, MĂRIE

de Gabriela Neagu

 

 

16 SEPTEMBRIE 2016, 19:00

durata: 1 oră

 

Sala mare - Teatrul Național „Mihai Eminescu”

 

MĂRIE, MĂRIE ( tribut Mariei Tănase)

Un spectacol de: Gabriela Neagu

CU:

Gabriela Neagu, Denisa Pintiuță, Radu Nechit.

Scenografia: Alin Gavrilă; proiecții: Claudiu Mihăilescu; lumini : Mihai Părău;

sunet: Cătălin Scheau; concept video: Radu Nechit și Anton Balint;

aranjament muzical: prof. Gheorghe Stoica; la acordeon: Dumitru Mihăilescu.

 

 

O oră despre viața artistei care a sfidat etaloanele de frumusețe și a cucerit inimile spectatorilor prin franchețea și genuitatea interpretărilor sale. Un melanj între strălucirea scenei, sinceritatea interviului și autenticitatea vieții casnice a Mariei Tănase, într-un spectacol multimedia, în care interpretarea live se împletește cu proiecțiile video.

Maria Tănase a fost, este și va fi un nume, o personalitate, un fenomen pe același podium cu cele mai mari cântărețe ale lumii. Este, poate, singura divă româncă veritabilă. Prin demersul meu artistic, pe care i-l aduc ca tribut, mi-am propus să realizez o reinterpretare a pieselor ei, plină de căldură și sinceritate, să imprim propria mea personalitate artistică peste vibrația de neegalat a mesajului original, pentru a transmite generațiilor de azi muzicalitatea pătrunzătoare a creațiilor ei, încărcată de sensibilitate și dramatism.

Pasiunea cu care se dăruia publicului, trăirile-i sincere, charisma , vocea ei inegalabilă, modul în care s-a folosit de mesajul iubirii și l-a transformat în artă populară pură, toate acestea m-au cucerit profund și încerc să transmit mai departe "minunea, tragicul, tristețea muzicii și a iubirii" acestei veritabile cântărețe, intrate de mult in legendă.

 

 

Roluri