100 DE ANI DE LA ÎNFIINȚAREA TEATRULUI NAȚIONAL „MIHAI EMINESCU” - SUB EGIDA PREȘEDINȚIEI REPUBLICII MOLDOVA

Error message

  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /home/tnmemd/public_html/includes/menu.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /home/tnmemd/public_html/includes/common.inc).

De Ziua Culturii Naționale, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat la spectacolul omagial  „Al meu nume o să-l poarte...”, dedicat poetului nepereche Mihai Eminescu. În discursul său de salut, doamna Maia Sandu a menționat că: „este o zi prin care onorăm atât moștenirea noastră culturală, cât și talentul, munca și creativitatea artiștilor, cu care avem bucuria să împărțim aceleași timpuri.” Emoționant și important pentru artiști și oamenii de cultură a fost mesajul de solidaritate și încredere transmis de Excelența Sa:

„Situația a fost împovărată de pandemie, lipsa spectatorilor și a audienței având o valență nu doar financiară, ci și sufletească. Cu atât mai mult, însă, avem nevoie unii de alții și voi merge ori de câte ori voi avea ocazia la teatru, la expoziții sau la concerte, pentru a ne împlini spiritual”.
Președinta Republicii Moldova a comunicat decizia de a lua sub egida prezidențială evenimentele dedicate jubileului de 100 de ani de la înființarea Teatrului Național „Mihai Eminescu”. Este o expresie a „respectului și recunoștinței față de cei care făuresc identitatea culturală a țării și a neamului” a menționat doamna Maia Sandu.
Suntem nespus de bucuroși, recunoscători, plini de speranță și dornici de a realiza proiectele artistice pe care ni le-am propus. Avem nevoie cu toții de sărbători pentru inimă și spirit.